miercuri, 19 mai 2010

Dragoste sub tei

În prima seară la Berlin am făcut o plimbare de la hostel până la poarta Brandenburg. După ce m-am zgâit la ea pe toate părţile şi apoi la mulţimea de turişti rânjind în faţa propriilor camere foto, m-am retras pentru un snack fiţos într-un loc luxos. Mai precis un bockwurst la botu' calului la chioşcul din faţa hotelului Adlon, imediat cum intri pe celebra straße Unter den Linden.
 
Am înfulecat cârnatul tăiat bucăţele de către un domn corpolent, privind pelerinii înaintând spre poarta de acum luminată ca de seară.
 
Toaleta publică de lângă chioşc mă îmbia la un pişu, acumulat cu tenacitate de-a lungul plimbării. Intrarea era 50 cenţi, eu aveam doar o monedă de 1 euro. M-am îndreptat spre domnul voinic din chioşc, ca să-l rog să-mi schimbe. 
 
Acum, facem rapid o scurtă călătorie în trecut, în primăvara lui 2005. Eram în Grădinile Luxembourg din Paris. Doi tineri au venit spre mine şi mi-au înmânat o cameră foto, iar unul din ei mi-a zis într-o engleză puţin pocită: "May I please you to take us a photo?" 
 
5 ani mai târziu, mă adresez la rândul meu domnului din chioşc: "Could you change me for the toilet?"
 
Nu cred c-a înţeles exact ce-i ziceam, dar a priceput "toilet" şi faptul că-i înmânam 1 euro la schimbat. În toaletă se auzea duios muzică clasică. M-aşteptam la "Dragostea din tei", dat fiind că eram pe Unter den Linden ("under the linden trees").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu