luni, 24 mai 2010

Eurovision beton

Până să ajung în Suedia, tot ce ştiam despre Eurovision era că auzisem de el. Pentru mine, un ignorant în domeniul muzical, era un concurs obscur la care România participa de obicei cu piese siropoase, pe care mai apoi le mai ţineau minte doar autorii şi interpreţii lor.

În Suedia în schimb, şi de fapt cred că în toată Scandinavia, situaţia se schimbă. Poate doar meciurile de hochei ale naţionalei să fie pe scară popularităţii deasupra lui Melodifestivalen, concursul naţional pentru selecţia piesei care va ajunge la Eurovision.

Este distractiv să te aduni cu prieteni din mai multe ţări şi să urmăreşti cu ei concursul. Evenimentul devine astfel un prilej bun de glume la adresa celorlalte naţii. Am făcut treaba asta acum doi ani, acasă la un amic finlandez, unde Finlanda, Moldova, România, Grecia, Suedia şi Slovacia au fost tările de origine ale spectatorilor din sufragerie.

Anul ăsta nu cred că va câştiga Suedia. Poate şi din cauze care ţin de politică, majoritatea ţărilor votându-şi vecinii, dar motivul adevărat îl puteţi deduce urmărind acest video din finala Melodifestivalen:Dacă nu v-aţi prins de ce nu iese Suedia câştigatoare, este din cauză că nu asta-i piesa cu care participă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu