marți, 16 august 2011

Filme de groază

Cowboys & Aliens. Sau cu alte cuvinte, Hollywood e în pană de idei noi.

Într-un moment de defilare letargică pe facebook, am ajuns pe un link către un o transmisie live din Londra, unde regizorul Jon Favreau dădea un interviu cu ocazia lansării filmului. Omul spunea că lumea a cerut ceva deosebit, ceva nou, şi iată, văcarii şi extratereştrii îşi dau mâna şi creează o simbioză cinematografică de neuitat. Acelaşi Jon Favreau pe care l-am apreciat în Very Bad Things.

De filmul ăsta cred c-am scăpat, nu mă simt ispitit, dar în ultima vreme îmi iau din ce în ce mai multe ţepe. Sunt îngrijorat. Nu mă mai pot baza nici pe garanţia unor nume de calibru. 

Robert De Niro m-a surprins de curând în blenoragia intelectuală numită Limitless, în care am fost ţinut de mână într-o puerilă cursă cu caruselul. Păcat de idee.

Horrible Bosses. Kevin Spacey. Trebuie să fie bun. Dar nu e. O suită de situaţii credibile doar dacă ai mai puţin de zece ani şi amuzante dacă eşti încă la grădiniţă. Motherfucker Jones mai reuşea să mă oprească din molfăit floricele ca să râd niţel.

O să încep să revăd filme mai vechi. Măcar să evit decepţiile.

6 comentarii:

Cazan cu Vin spunea...

Ti-as recomanda niste filme suedeze, dar fiind acolo, si nestiind limba :D, o sa fie greu sa le gasesti cu subtitrare...

Paul Marculescu spunea...

Ia s-auzim, domle.

Cazan cu Vin spunea...

Låt den rätte komma in (2008), adica "Let the right one in".

Paul Marculescu spunea...

Ah, mi-ai mai zis de asta parca, c-ar fi bun. Merci.
Nu-mi recomanzi si-un vin sa mearga cu el? Dupa afis pare c-ar merge un rose.

Cazan cu Vin spunea...

Nu nene. Trebuie un full body, ceva sangeriu inchis rau de tot. Poate un faurar 2009, sau daca esti relaxat chiar un Soare 2001 Magnum, cum zic eu aici:

Soare 2001

Paul Marculescu spunea...

In acest caz, ia si pentru mine un Soare din asta magnum te rog.

Trimiteți un comentariu