marți, 18 octombrie 2011

Nordici pudici

Era pe vremuri la tv o reclamă la vodkă în care un individ apărea înconjurat de câteva fete îmbrăcate doar în lejerie intimă, văitându-se că e grea singurătatea în nopțile lungi de iarnă din nord.

Situația stă de fapt altfel aici în nordul înghețat. Citesc astăzi că străjerii suedezi ai eticii publicității (Reklamombudsmannen) au sărit pe o reclamă a vecinilor de mai la sud, danezii de la Jack & Jones, în care niște dudui prezentabile apar îmbrăcate sumar, călărind niște juni leșinați. Pentru a evita aceste situații, bărbații sunt sfătuiți să intre în clubul online de fitness Jack & Jones, unde nu prea afli nimic legat de fitness, dar poți să te uiți la cum se apleacă domnișoara de pe ecran în timp ce mai comanzi un tricou și niște blugi.

Unul din motivele invocate a fost că, chipurile, reclama este depreciativă la adresa femeilor, prezentându-le ca pe niște obiecte sexuale, dezbrăcate și executând mișcări provocatoare.

Eu prefer să o văd în pantaloni scurți pe duduia respectivă decât pe indivizii care apar în spate. Dacă nu i-ați văzut nu vă faceți probleme, nici eu nu i-am observat de prima oară. Niște tolomaci care se mișcă caraghios într-o încercare de-a o imita pe fata în haine sport. Este din ce în ce mai clar care sunt de fapt obiectele sexuale în acest clip.

În orice caz, trebuie să-i fiu recunoscător lui Reklamombudsmannen c-am aflat de această minunată campanie. Mă duc să mai fac niște fitness.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu